•  
  •  
 

Abstract

Measurement tools service quality is using Serv Quality Method. In this study, we tried to see different gap between students' perceptions of employee performance with the level of interest/expectations of students to an existing service using five indicators Serv Quality. Aspects studied is, reliability aspects, responsiveness aspect, assurance Aspects, empathy aspects, and the tangibles aspects. SBA research object because they become the frontline in shaping the image of the ministry in Program vocational UI. The method used in this research is descriptive analysis method with quantitative approach., ie research that describes a data collection on the observations that have been made. This research activity is a continuation of research since the first semester of 2014/2015 to the first semester of 2015/2016. The population in this study is that students of Administration UI vocational program. Based on the results of this study concluded that there is still a big gap to the five dimensions of Quality Serv.

Bahasa Abstract

Salah satu alat pengukuran tentang kualitas layanan ialah menggunakan metode Serv Quality. Dalam penelitian ini kami mencoba melihat seberapa besar ketimpangan antara persepsi mahasiswa terhadap kinerja pegawai SBA dengan tingkat kepentingan/harapan mahasiswa terhadap pelayanan yang ada dengan menggunakan lima indikator Serv Quality. Aspek yang diteliti ialah, Aspek Keandalan (Reliability), Aspek Ketanggapan (Responsiveness), Aspek Jaminan (Assurance), Aspek Empati(Emphaty), dan Aspek Fisik(Tangibles). SBA menjadi objek penelitian disebabkan mereka menjadi garda terdepan dalam membentuk citra pelayanan di Program Vokasi UI. Metode yang digunakan dalam penelitian ini adalah metode analisis deskriptif dengan pendekatan kuantitatif, yaitu penelitian yang menggambarkan atau mendeskripsikan kumpulan data atas hasil pengamatan yang telah dilakukan. Kegiatan penelitian ini merupakan lanjutan penelitian sejak semester ganjil 2014/ 2015 hingga semester ganjil 2015/2016. Populasi dalam penelitian ini ialah mahasiswa Bidang Administrasi Program Vokasi UI. Berdasarkan hasil penelitian dapat disimpulkan masih terdapat gap yang besar terhadap lima dimensi Serv Quality.

Share

COinS